La Vie Est Belle

La Vie Est Belle
Emmas kryp in

torsdag 24 mars 2016

Granada en Procession för Livet

I går började vi dagen med att åka taxi upp till Abadía de Sacromonte för bli guidade i kyrkan och dess historia. Det blev fantastiskt väder när vi kom upp på berget och upptäckte apelsinträd.



På innergården var det fina apelsinträd och en fontän med guldfiskar. Vi kom till några grottor där kristna brändes på 1500-talet. Vi såg även ett krusifix som skulle vara med i processionen på kvällen.



Sedan gick vi ner mot centrumet igen och på vägen fick vi se mer av husen i bergen. 



Vi kom till ett torg där det var en marknad och några kvinnor som dansade flamenco. Helt annan kultur än den i centrum. En plats man fick vara som man är. Jag, far och några andra som är med på resan gick till en marockansk restaurang och åt lunch. Som en avslutning på lunchen drack vi marockanskt te.


Det blev kväll och vi åt på samma restaurang, men med alla 16 personer i vårt gäng. Därefter såg jag min allra första procession och den var så vacker. Orkestern spelade känsloladdad musik och krusifixet bars av människor. Det jublades och sjöngs. Jag och två andra följde processionen upp till Sacromonte, men stannade innan för att se Maria statyn dom skulle komma. Det var så fullt av människor överallt så vi trängdes så pass mycket att vi gick som pingviner. Det var så värt att trängas och gå ont i rygg, fötter och ben för att uppleva detta. 


Denna natten var så fantastisk och gjorde la vie est belle ännu underbarare! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar