La Vie Est Belle

La Vie Est Belle
Emmas kryp in

onsdag 22 juli 2015

Stockholm i Mitt Hjärta...

Jag var en vecka i Stockholm, för att fira min farfars 70-årsdag. Det krävdes många förberedelser för den kommande festen. Trots det åkte vi in en dag till stan för att shoppa. Jag hade lånat en bok på biblioteket som heter Retro Stockholm och är en super bra bok för dig som är intresserad av vintage och retro! Jag åkte till massor av vintagebutiker på Södermalm, Kungsholmen och Vasastan. Det var några jag inte besökte och det var några som inte fanns kvar. Så jag åkte till Old Touch och en annan butik bredvid, där jag hittade en vit klänning och två hår spännen.
Senare besökte jag Fröken Söt på Södermalm och köpte en söt klänning med röda rosor som liknade en klänning från 30-40-talet.

Sedan gjorde vi i ordning mat och sittplatser inne i ett stort partytält.
En utav dagarna gick jag och min lillasyster bakom stugan för se om vi hittade något intressant i det dåliga vädret. Vi hittade jätte goda blåbär och fars gamla fågelholk som han gjorde när han var liten.

Det var blött på klipporna så man var tvungen att försiktigt se vart man satte fötterna. Jag skulle ta en blåsig selfie, men just när jag tryckte på knappen ramlade syster ner för en klippa, men landade mjukt på rumpan. Tårarna kom ändå så det blev att trösta, så kom jag på att jag tog en selfie och kanske det blev en rolig bild när syster ramlade.


Plötsligt fick jag en sådan badlust att jag hoppade i plurret i det dåliga vädret! Fast det var så kallt när jag kom upp igen.
Sedan var det äntligen dagen för festen och vi klädde oss i finkläder, jag i en 40-tals blus och en vit kjol från 60-talet. Det var god mat som vi hade gjort och det kom runt 55-60 gäster, många var släkt. 


Dagen efter åkte vi hem och jag hittade mun flaska rosé vin som jag ville dricka upp, men hittade inga glas som var rena så jag drack direkt ur flaskan.
Vi stannade vid Tullgarns slott och åt lunch och naturligtvis tittade vi på slottet. 



Sedan var vi hemma i en dag för att packa om till resan till Dresden! Härligt sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar