La Vie Est Belle

La Vie Est Belle
Emmas kryp in

söndag 28 december 2014

Julens glada upptåg!

Jaha nu har julen varit här, och jag har haft en underbar jul! Dagen före julafton kom farmor och vi tog även in granen och klädde den. Bara då var det mysigt och vi åt god julskinka med potatismos, mot kvällen la vi oss med pirr i magen inför julafton.
På dagen D åkte vi på morgonen för att se julspelet i Ausåskyrka, gullig barnkör sjöng för oss som satt på kyrkbänkarna. Efter julspelet och fina ord om varför vi firar jul åkte vi hem och fortsatte att fixa till oss och resten av hemmet. Mot lunch kom mormor och morfar, till lunch åt vi det svenska julbordet. Sedan tittade vi på Kalle anka och hans vänner, till detta åt vi lussekatter och drack glögg eller julmust. Efter "Kan du vissla Johanna" åt vi vår engelska middag som bestod av kalkon och till efterrätt den berömda Christmas pudding som var av plommon och lite russin. Vid sjutiden gick v i barn upp för att se en riktig jul, nämligen Karl-Bertil Jonssons julafton. Den står mig varmt om hjärtat!
Vi öppnade naturligtvis julklappar och såg andras glädje av de presenter man hade givit.

På annandag jul träffade vi vår farbror med fru och våra kusiner. Det var roligt att träffa dem eftersom vi faktiskt inte tar oss tiden och träffar dem så ofta. Även om vi bor tjugo minuter från dem.

Dagen efter åkte vi upp till Borås och Viskafors till min moster och firade mini jul, vi stannade över natten. På morgonen när vi öppnade våra trötta små ögon såg vi att snön hade kommit och det var alldeles vitt utanför. Jag och min bror gick för att se det fina i snön, medan lillasyster åkte i kreativ pulka. En låda av äkta plast (eftersom moster inte har några barn, har hon därför tydligen inte någon pulka heller). Sedan åkte vi till mormor och morfar för att äta lunch och vi räknade alla tomtar mormor hade ställt fram och vi kom fram till något mellan 121 stycken och 154 stycken tomtar i en trea.
Vi åkte hem med ett leende på läpparna.






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar